Bent u met sinterklaas ook overladen met eigenlijk teveel snoepgoed en ziet u er tegen op om het allemaal zelf op te moeten/mogen maken.

Als diaconie weten we nog wel een leuke oplossing in de deze tijd voor dit probleem. De diaconie ondersteunt intensief het werk van de voedselbank en zou zeker rond de komende  feestdagen voor de klanten hiervan wat extra’s in het pakket voor de kerst willen doen. Afgelopen voorjaar vroegen we u etenswaren in te zamelen voor de voedselbank. Uw positieve reacties vroegen om een vervolg.

Hieraan willen we nu invulling geven, door in deze tijd na Sinterklaas een vergelijkbare actie te houden. Naast de producten die we eerder vroegen : etenswaar met een ruime houdbaarheids datum, stellen we voor deze keer ook wat meer luxe producten in te zamelen, die je niet kopen kunt als je van minder dan € 285,= per maand moet rond komen als gezin met 2 kinderen (na aftrek vaste lasten).

We denken hierbij  aan  luxere etenswaren als chocolade, kaas, koffie, maar ook frisdrank, crackers of nootjes. Heel concreet vragen we u om op zondag 19 december massaal deze goederen mee te nemen en in te leveren in de hal van de kerk. Wij zullen dan zorgen dat dit op tijd bij de voedselbank komt voor verdeling in Putten en omgeving. Wees niet bang dat er teveel binnen komt, want we kunnen natuurlijk ook andere voedselbanken blij maken deze producten, zo vlak voor de Kerst.

Namens de diaconie                                 Ton Enserink en Rinus Blankestijn