Gereformeerde Kerk Putten

Een open, gastvrije en veelkleurige geloofsgemeenschap, met de Bijbel als bron en norm voor geloof en leven

Agenda

Dinsdag 22 Oktober

Alle Heiligen

Door: Pastoor Harrold Zemann/Johanneke Bosman

Heiligen kennen we van de glas-in-lood ramen in kerken en kathedralen. Mensen waar licht doorheen valt. Dat is wel een mooie definitie. Maar waaraan kun je heiligen verder herkennen? Waarom heeft de één altijd een kerkje in de hand en een ander juist een staf? Waarom leest de één een boek en vind je bij de ander een leeuw aan zijn voeten? En waarom hebben alle heiligen samen een aparte gedenkdag op 1 november? Een gedenkdag zo dicht in de buurt van de herdenkingsdag van de Reformatie die, soms tot haar eigen schade en schande, alle beelden heeft stuk­geslagen.

              
Harrold Zemann is pastoor van de St. Lucasparochie en de St. Maartenparochie, die 14 Rooms Katholieke geloofs­gemeenschappen van Zeist tot Harderwijk omvat. Johanneke Bosman is pastoraal werker en theologe, o.a. verbonden aan de Studentenparochie van Utrecht. 
Ze zijn onze gasten en kunnen er meer over vertellen. Maar natuurlijk is het ook de bedoeling om met elkaar in gesprek te raken over wat ons heilig is. Er zijn ook mensen in wie wijzelf het hemelse licht weerspiegeld zien.

 

Aanvang 20:00 uur
Locatie Andreaskerk Voorthuizerstraat 14
Opgeven bij Johan de Vroom
Tel. 0341-35 76 26
E-mail vt@devroom.eu