Actie Kerkbalans 2018 wordt gehouden van zondag 21 januari t/m zondag 4 februari.

Gedurende die periode zullen onze leden van de bijdrage commissie de Kerkbalans envelop weer gaan afleveren en de antwoordenvelop met uw toezegging later weer ophalen.

 

In die Kerkbalans envelop die u dan ontvangt, zit:

  • De Kerkbalans 2018 folder
    Ook hier te bekijken: Direct naar de Kerkbalans 2018 folder
  • Het toezeggingsformulier op naam
    • Op het toezeggingsformulier kunt u aangeven welk bedrag en in welke maanden u toezegt als vrijwillige bijdrage voor 2018 voor de Kerk.
  • Een antwoordenvelop
    • De antwoordenvelop, met daarin het door u ingevulde en getekende toezeggingsformulier, wordt door de vrijwilliger weer bij u opgehaald in de week van maandag 5 t/m vrijdag 9 februari.

 

Uw bijdrage aan Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting.

Geeft u een periodieke gift? Dan kunt u het volledige bedrag aftrekken.

 

Periodieke gift

Zoals u weet, helpt de Belastingdienst een handje mee. Uw giften aan onze kerk kunt u onder voorwaarden in aftrek brengen bij uw aangifte inkomstenbelasting. Meestal is er dan een drempel op de aftrekpost van toepassing, Maar het kan ook anders.

Als u van plan bent om de komende 5 jaren jaarlijks hetzelfde bedrag te geven, kunt u de giften in uw aangifte opvoeren als periodieke gift. In dat geval is de hele gift aftrekbaar. De extra belastingteruggaaf kan op 2 manieren besteed worden. Het is goed mogelijk, dat uzelf in deze moeilijke tijden de extra belastingteruggaaf goed kunt gebruiken. Aan de andere kant is het ook mogelijk om de gift aan de kerk zodanig te verhogen, dat de verhoogde periodieke gift u netto hetzelfde kost als de oorspronkelijke gift.

Er zijn een paar voorwaarden verbonden aan het inrichten van een periodieke gift. Zo moet er een schriftelijke overkomst komen tussen u en de kerk.

 

Als u nadere informatie wilt over dit onderwerp, stuurt u dan een e-mailbericht aan finadm.pkn.gk.putten@gmail.com. Wij sturen u dan gedetailleerde informatie, een rekenmodel en een voorbeeldovereenkomst.

College van Kerkrentmeesters