Het thema van het 40-dagenproject is ‘ontmoeting. Jezus ontmoet op verschillende plekken verschillende mensen. We kijken met de kinderen naar de plaatsen waar die ontmoetingen zich afspelen.

Zondag 13 maart

In de woestijn
De woestijn is een plaats waar mensen op de proef worden gesteld. Het is een eindeloze vlakte, waar weinig leven te bekennen valt.
Geen groen, geen water, geen beschutting tegen de zon. In de woestijn hebben mensen het zwaar, dat heeft ook het volk Israel ervaren toen het veertig jaar lang door de woestijn trok op weg naar het Beloofde Land. In de woestijn ontmoet Jezus de duivel, die Hem op de proef stelt. Maar Hij ontmoet er ook engelen, die voor Hem zorgen.

Zondag 20 maart

Op de berg
Op de berg ontmoet Jezus Mozes en Elia. Bergen zijn indrukwekkende plaatsen. Het is overweldigend, als je hoog op een berg uitkijkt over de wijde wereld. In de Bijbel is de berg vaak een plek waar God dichtbij is. Letterlijk en figuurlijk kun je op een berg ‘met je hoofd in de wolken’ zijn. Je maakt er dingen mee die je niet meer zult vergeten.

Zondag 27 maart

Bij de Bron

Bij de bron heeft Jezus een gesprek met de Samaritaanse vrouw.
In de tijd dat het water nog niet uit de kraan kwam, gingen mensen naar de bron om water te halen voor zichzelf en hun dieren. De bron was een belangrijke plek, want zonder water kun je niet leven.
De bron staat symbool voor het leven.
Juist daar bij de bron vertelt Jezus de vrouw over het eeuwige leven.