De Bijbel is toegestaan, kerken groeien en de geletterdheid van de bevolking is 99,8%. Allemaal positieve ontwikkelingen in Cuba. Daarbij komt nog dat vrijwel iedereen het Spaans als moedertaal heeft. Er zijn niet direct bijbelvertalingen nodig in allerlei talen. Kortom: Cuba is een land waar veel kansen zijn om de Bijbel te verspreiden.

 

Er zijn in Cuba echter veel te weinig bijbels. Dat ligt ook aan het ingewikkelde systeem in Cuba. Invoer van allerlei goederen uit het buitenland is moeilijk, ook van bijbels.

De United Bible Societies (de Wereldbond van Bijbelgenootschappen) heeft een project opgezet om steun te geven aan het bijbelwerk in Cuba. Dat project kreeg als naam: Million Bible Mission. Een miljoen bijbels voor Cuba.

Joël Dopico Ortega, de voorzitter van de Raad van Kerken in Cuba, is enorm blij met de hulp. Volgens hem is het nu het moment om de verspreiding van bijbels en bijbelse materialen aan te pakken.
‘De mensen staan meer dan ooit open voor de boodschap van de Bijbel. Ze hebben honger naar het Woord van God. Kerken op Cuba vinden elkaar steeds meer en willen samenwerken om de Bijbel te verspreiden. Die kans moeten we nu aangrijpen’, aldus Dopico.

Voorzitter Alain Montano Hernandéz van de Bijbelcommissie – de enige instantie die in Cuba de bijbels mag verspreiden – vult aan: ‘We zien de enorme groei van de kerken. Graag zouden we die vele, nieuwe gelovigen van een bijbel voorzien. Maar op dit moment kunnen we lang niet aan de grote vraag naar bijbels voldoen. Help ons alstublieft!’

 

Het Nederlands Bijbelgenootschap wil graag aan de oproep van Hernandéz gehoor geven en voert dit jaar actie voor dit ambitieuze project.

 

Meer informatie vindt u op www.bijbelgenootschap.nl. Hier kunt u dit project financieel steunen. Wij nodigen u ook uit om de wereldwijde verspreiding van bijbels te steunen door donateur te worden (dat kan al voor slechts € 25 per jaar!). Aanmelden kan via www.bijbelgenootschap.nl.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

 

Contact werkgroep NBG Putten secr.: jannievandiepen@live.nl